Zon, zee en zand.

Drie ingredienten voor een geslaagde strandvakantie.
Neem daarbij de verkeersvrije zeedijk en de vele recreatie-mogelijkheden en Nieuwpoort wordt meteen uw ideale familiebadplaats.
Oh ja, wist u dat dankzij zijn microklimaat aan de monding van de Ijzer, Nieuwpoort gewoon meer zonuren heeft dan de rest van onze kust.



Nieuwpoort is mooi.En veelzijdig!

Zo veelzijdig zelfs dat bezoekers vaak aarzelen waaraan ze hun volle aandacht willen schenken. Het witte zandstrand, de historische binnenstad, de uitgebreide watersportfaciliteiten, het natuurreservaat 'De Ijzermonding', de vernieuwde havengeulweg, de kinderboerderij of het hinterland. Ga nu alvast op verkenning!

 

De historische binnenstad herinnert aan het rijke en soms trieste verleden van Nieuwpoort.
De vernieuwde havengeul wandel-en fietspromenade, de sfeervolle winkelstraten en de rustige parken en pleintjes bewijzen echter dat Nieuwpoort niet in het verleden is blijven bestaan.

Een quasi oneindige reeks van watersportfaciliteiten maken van Nieuwpoort het mekka voor iedereen die zich in, op of rond het water wil ophouden. De zee, het Spaarbekken en de vaargeul zorgen ervoor dat er voor iedereen genoeg ruimte is.

Het natuurreservaat de IJZERMONDING is een oase van rust op een steenworp van het strand. Ditzelfde strand, met zijn eigen vegetatie en een schat aan schelpen en fossielen, en ook de duinen en de polders, zijn natuurlijke parels aan Nieuwpoorts' kroon.

 

Nieuwpoort kan ook verrassend zijn!

Op 5 maart 2006 - uitgerekend tijdens de krokusvakantie - spoelde een Bultrug aan op het strand van Lombardzijde vlakbij het strand van Nieuwpoort. Uiteraard lokte deze gebeurtenis heel wat volk naar deze niet alledaagse gebeurtenis!

 

FOTO3FOTO1FOTO5FOTO2FOTO4